Η εντυπωσιακή Λεμεσιανή Εμανουέλα Βασιλείου μας μαγεύει με τη φωνή της (video)

Η νεαρή και ταλαντούχα τραγουδίστρια που μαγεύει με την φωνή της.

Απόγευμα Σαββάτου και δώσαμε ραντεβού σε γνωστή καφετέρια της Λεμεσού για να τα πούμε. Χαλαρή, ευδιάθετη και χωρίς καθόλου άγχος μας μίλησε για την μεγάλη της αγάπη, την μουσική.

Η Εμανουέλα Βασιλείου κατάγεται από την Λεμεσό και έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο «University of Leeds». Ένας άνθρωπος ανήσυχος καλλιτεχνικά δεν θα μπορούσε βέβαια να σταματήσει εκεί. Συνέχισε με σπουδές στη «Μουσική Ψυχολογία» σε μεταπτυχιακό επίπεδο και πάλι στο «University of Leeds», όπου εκεί ασχολήθηκε με το performance.

Από μικρό παιδί ασχολείτο με την τη μουσική από το δημοτικό σχολείο πηγαίνοντας σε ωδεία και μουσικές σχολές.

Γνωρίστε την Εμανουέλα Βασιλείου και ακούστε την νέα της δουλειά και είμαστε σίγουροι θα σας μαγέψει με την φωνή της.

  • Από ποια ηλικία άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική ;

Από μικρό παιδάκι αγαπούσα τη μουσική και μου άρεσε να τραγουδώ. παρακολουθούσα μαθήματα πιάνου και τραγουδιού από 11 χρονών και συμμετείχα σε διάφορες μουσικές σχολικές εκδηλώσεις! Επαγγελματικά βέβαια ασχολούμαι τα τελευταία 3 χρόνια!

  • Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ερεθίσματα;

Σε πρώτο επίπεδο, η οικογένεια μου, ιδιαίτερα η μητέρα μου και η γιαγιά μου γιατί τραγουδούσαν στο σπίτι και θυμάμαι τις άκουγα ως παιδάκι και μου προκαλούσε μεγάλη χαρά, ήθελα και εγώ να τραγουδώ! Άκουγαν καλή μουσική, ποιοτική και αυτά έγιναν και δικά μου ακούσματα.. Μου έχουν δείξει βίντεο από όταν είμαι 3 χρόνων , καλά- καλά δεν μίλαγα και τραγουδούσα το ‘Είμαστε αλάνια’ του Βασίλη Τσιτσάνη..

Αυτά ήταν τα ακούσματα μου, οι επιρροές μου και από εκεί ξεκίνησα να αγαπώ το καλό λαϊκό τραγούδι, να μαθαίνω τους σπουδαίους μας συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές!

  • Αρκετοί τραγουδιστές λένε πως από τότε που θυμούνται τους εαυτούς τους κρατάγανε μια βούρτσα στο χέρι για μικρόφωνο. Ισχύει και για σένα αυτό;

Ναι ισχύει και για μένα (γέλια)

  • Ποιο τραγούδι είπες για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό και πως ένιωσες;

Αν δεν κάνω λάθος ήταν σε μια σχολική παράσταση στο Δημοτικό «Το ταγκό της Νεφέλης». Ένιωσα πολύ όμορφα, ξέρεις ως παιδιά έχουμε πάντα μια πιο αθώα προσέγγιση προς τα πράγματα, τα ζούμε όλα στο μέγιστο βαθμό, τα χαιρόμαστε!

  • Με πιο είδος μουσικής ασχολείσαι και με ποιο μεγάλο όνομα της μουσικής βιομηχανίας θα ήθελες να συνεργαστείς μελλοντικά;

Ασχολούμαι με το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, το αγαπώ, είναι τρόπος έκφρασης για μένα γιατί κρύβει μια άγνωστη πτυχή… Δεν έχω αυτά τα βιώματα που περιγράφουν αυτά τα τραγούδια και αυτό είναι μία πρόκληση για μένα, στο να τα μελετήσω και να τα αποδώσω με το κατάλληλο ύφος… Βέβαια ακόμα και σήμερα γράφονται αξιόλογα σύγχρονα ελαφρολαικά τραγούδια, με μια παντρειά μουσικών στοιχείων που τα ξεχωρίζουν.. Και σαφώς δεν είμαι αρνητική στο να τραγουδώ αυτά τα τραγούδια, γιατί και εγώ στο σήμερα ζω και γνωρίζω πόσο έχει αλλάξει η δισκογραφία! Εμ.. όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θαυμάζω και θα ήθελα να βρεθώ κοντά τους μουσικά.. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να κρατήσω για μένα αυτή τη δεδομένη στιγμή

  • Το κανάλι σου στο Youtube πως προέκυψε και τι θα βλέπουμε μέσα από αυτό;

Το κανάλι μου στο YouTube προέκυψε από την ανάγκη μου να μιλήσω στον κόσμο με τη δουλειά μου, να κάνω ενεργή την παρουσία μου.. Θα ήθελα να δημιουργήσω μια βάση όπου θα μπορώ να ανεβάζω τραγούδια που με εκφράζουν δουλεύοντας με ανθρώπους που εκτιμώ και πιστεύω.. Και μέχρι στιγμής αισθάνομαι τυχερή και ευγνώμων για τις ομάδες πίσω από κάθε μας βίντεο! Νομίζω αυτός είναι και ο σκοπός.

  • Τα επόμενα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια είναι κάποιες επανεκτελέσεις που εύχομαι να δείτε σύντομα στο κανάλι μου.. Και βεβαίως η καθημερινή τριβή με το αντικείμενο, τα λαιβς σε διάφορα μουσικά στέκια της Αθήνας..