Συνέντευξη: Οι On Tour μας μιλούν για τη συμμετοχή τους στην Μαθητική Ημερίδα Ασφαλές Διαδίκτυο για Όλους #SIFA2019

Η MC MEDIA παρουσιάζει Μαθητική Ημερίδα Safe Internet For All #SIFA2019

O μεγαλύτερος διαδικτυακός όμιλος ενώνει δυνάμεις με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, διοργανώνει την Μαθητική Ημερίδα κατά την οποία θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την προώθηση ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου.

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 10 το πρωί στο Θεμιστόκλειο Κλειστό Γήπεδο στη Λεμεσό, με τη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου, θα χαιρετήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο Γενικός Διευθυντής της MC DIGITAL MEDIA Χρίστος Μαραγκός, ο Βασίλης Κλεάνθους εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων της Αστυνομίας, Ανώτερος Υπαστυνόμος, Ανδρέας Αναστασιάδης.

Η Showbiz.com.cy συνάντησε την μπάντα On Tour, οι οποίοι με τα τραγούδια και τις εκρηκτικές ερμηνείες τους θα μας ξεσηκώσουν στις 13 Φεβρουαρίου και μίλησε μαζί τους για τη δική τους σχέση με το διαδίκτυο.

Ως μια αγαπητή μπάντα στη νεολαία, θεωρείτε ότι εκδηλώσεις και μαθητικές ημερίδες σαν αυτή που συνδιοργανώνουν η MC DIGITAL MEDIA και το Υπουργείο Παιδείας είναι απαραίτητες για τη σωστή ενημέρωση των νέων; Μπορούν να «στρέψουν» τους νέους μας προς τη σωστή κατεύθυνση;

Εκδηλώσεις σαν αυτή που συνδιοργανώνουν η MC Digital Media και το Υπουργείο Παιδείας είναι σίγουρα πολύ σημαντικές για την ενημέρωση των νέων του νησιού μας. Το επόμενο μεγάλο βήμα θα ήταν να υπάρχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση στα σχολεία μας με την δημιουργία τάξεων που να διδάσκουν στα παιδιά τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου όπως και τους σωστούς τρόπους για τη χρήση του.

Έχετε υπάρξει ποτέ «θύμα» του διαδικτύου; Είτε μιλώντας με άλλο πρόσωπο από αυτό που πιστεύατε είτε πέφτοντας θύμα υποκλοπής;

Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε αυτή την εμπειρία με το διαδίκτυο.

Τι θα λέγατε σε ένα παιδί προτού αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο; 

Μερικές απο τις συμβουλές που θα δίναμε στα παιδιά όταν θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι να μην μπαίνουν σε άγνωστες ιστοσελίδες οι οποίες μπορεί να περιέχουν ιούς. Επίσης θα τους λέγαμε να μην απαντούν σε αγνώστους που μπορεί να τους στείλουν είτε e-mail είτε προσωπικό μήνυμα. Ενώ ακόμα θα τους λέγαμε να μην αποθηκεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε ιστοσελίδες στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να τα διαγράψουν.

Πόσο σημαντικό θεωρείτε είναι να έχει ο χρήστης τη γνώση ώστε να χειρίζεται σωστά το διαδίκτυο και βεβαίως να αποφεύγει τυχών παγίδες;

Η χρήση του διαδικτύου είναι πλέον ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας, το διαδίκτυο όμως πολλές φορές κρύβει και πολλές παγίδες γι’ αυτό η σωστή και ενημερωμένη χρήση του είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική για μια σωστή και ασφαλή πλοήγηση.