Νίκος Συμεού: Αποκαλύψεις για το Omega και την νέα σεζόν και η σχέση του με την κόρη του

Συνέντευξη Νίκου Συμεού στο Johnny’s Blog

Τον Νίκο τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από …δεν έχει σημασία πόσα χρόνια (γέλια) στο Mega Κύπρου, όταν είχα πάει ένα απόγευμα για να δω πρώτη φορά από κοντά κα να ζήσω την εμπειρία ενός δελτίου ειδήσεων (μαθητής εγώ τότε).  Τον θυμάμαι λιγομίλητο αλλά χαμογελαστό και ευδιάθετο. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να τον συναντήσω ξανά. Αυτό που ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει ο Νίκος Συμεού πέρα από το αυστηρό στυλ που έχει στα δελτία ειδήσεων, είναι άνθρωπος κοινωνικός με αρκετό χιούμορ και πολύ κατασταλαγμένος σε αυτά που θέλει. Συνομιλώντας μαζί του μου άρεσε πολύ η ηρεμία που έχει στον λόγο του και ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδει αυτά που θέλει να πει με απόλυτη ειλικρίνεια.

Ο Κύπριος παρουσιαστής σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μου εξομολογείται για την κατάσταση του OMEGA TV και την συνεργασία τους, για την πορεία του στην τηλεόραση αλλά και για την πολυαγαπημένη του κόρη Αγγελίνα.

 

Η νέα σεζόν του OMEGA θα είναι ακόμα καλύτερη αφού θα υπάρχει και ο χρόνος για την διοίκηση να προχωρήσει και σε κυπριακές παραγωγές.

 

 

Πως προέκυψε η παρουσίαση δελτίου ειδήσεων;

Λίγους μήνες μετά την εργοδότηση μου στο MEGA. Ένα απόγευμα εντελώς ξαφνικά με ρώτησε ο τότε Διευθυντής Ειδήσεων Ανδρέας Χατζήκυριάκος αν ήμουν έτοιμος για να κάνω το απογευματινό δελτίο. Του είπα αμέσως ναι και μετά από λίγο βρέθηκα στο στούντιο.

Πριν ξεκινήσεις τα δελτία ειδήσεων τι δουλειά έκανες;

Πήγα πολύ μικρός στο MEGA οπότε η μόνη δουλειά που πρόλαβα να κάνω, για μια καλοκαιρινή σαιζόν, ήταν σε μεγάλη τουριστική εταιρεία ως πωλητής. Αργότερα όμως και ταυτόχρονα με την δημοσιογραφία ασχολήθηκα με άλλες επιχειρήσεις.

Ποια είναι τα καθήκοντα σου τώρα στο Omega;

Βάση συμφωνίας αυτή την περίοδο στο κανάλι πηγαίνω περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Η μέρα μου εκεί ξεκινά με την μεσημβρινή σύσκεψη και συνεχίζεται με την παρουσίαση των Breaking News και του απογευματινού δελτίου. Ακολούθως με ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ή την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου.

Είσαι από τα πρόσωπα του καναλιού που έζησες 3 φορές τις αλλαγές «χεριών» της διοίκησης του σταθμού  τα τελευταία χρόνια. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για εσένα αυτή η προσαρμογή και μάλιστα σε όχι και τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα;

Θα έλεγα εύκολη γιατί τα πρόσωπα στο τμήμα ειδήσεων δεν άλλαζαν με την ίδια ευκολία που αλλάζουν οι διοικήσεις. Είμαι σχεδόν 18 χρόνια στο κανάλι. Μερικοί συνάδελφοι μου είναι πολύ περισσότερα και με κάποιους από αυτούς είμαστε πλέον αδέλφια.

Μεγάλος σάλος είχε ξεσπάσει πρόσφατα μετά την απόλυση της Στέλλας Στυλιανού από το κανάλι. Εσύ πως το βλέπεις αυτό; Σε φοβίζει ότι ίσως όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση σου τύχει και εσένα;

Έφυγαν ξαφνικά αρκετά άτομα την τελευταία περίοδο από το OMEGA. Η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε πλεονασμούς. Σίγουρα είναι κρίμα κάποιος να χάνει ξαφνικά την δουλειά του όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το κανάλι είναι επιχείρηση και κάθε επιχείρηση έχει στόχο να δουλεύει καλά, να παράγει και να έχει κέρδος. Έχω συνειδητοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια ότι όσο συναισθηματικά δεμένος και αν είμαι με το κανάλι κάποια στιγμή η σχέση αυτή θα τελειώσει. Είτε γιατί το θέλω εγώ είτε γιατί το θέλει η διοίκηση είτε γιατί το θέλει ο Θεός.

Σχέση ζωής. Για την Αγγελίνα μπορώ να κάνω τα πάντα. Είναι πλέον 12 ετών και χαίρομαι το κάθε λεπτό που περνάμε μαζί.

 


Θεωρείς ότι σε εκπομπές που κόπηκαν από το κανάλι που είσαι θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος προσπάθειας πριν την οποιαδήποτε απόφαση των ιθυνόντων;

Ναι μεν αλλά κάποια πράγματα που οδήγησαν σε κάποιες αποφάσεις ίσως και να μην τα γνωρίζουμε. Για να κρίνεις κάτι πρέπει πάντα να ακούσεις και τις δύο πλευρές.

Πως είναι τα πράγματα τώρα πια στο Omega μετά τις τόσες αλλαγές που έγιναν;

Έχουμε μια νέα διοίκηση. Νέα πρόσωπα νέες ιδέες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και έχουμε καταφέρει να έχουμε την πρωτιά στα δυναμικά κοινά στο prime time. Η νέα σεζόν του OMEGA θα είναι ακόμα καλύτερη αφού θα υπάρχει και ο χρόνος για την διοίκηση να προχωρήσει και σε κυπριακές παραγωγές.

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στο ίδιο κανάλι; Είχες άλλες προτάσεις από τηλεοπτικούς σταθμούς;

Σχεδόν 18 χρόνια. Υπήρξαν στο παρελθόν κάποιες κρούσεις αλλά ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα για μένα η αλλαγή επαγγελματικής στέγης. Με το OMEGA συζήτησα πριν από δύο μήνες το ενδεχόμενο η συνεργασία μας να γίνεται πλέον σε καθημερινή βάση. Μου έκαναν μια πάρα πολύ τιμητική πρόταση. Δεν τα βρήκαμε στις λεπτομέρειες. Εύχομαι και ελπίζω ότι με την νέα τηλεοπτική σαιζόν θα είμαι στο κανάλι περισσότερες ημέρες.

Αν σου γινόταν μια πρόταση για παρουσίαση μιας ψυχαγωγικής εκπομπής θα δεχόσουν;

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή σίγουρα όχι. Είμαι προσηλωμένος σε αυτό που κάνω και θεωρώ πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξω δημοσιογραφική πορεία.


Πες μου 3 παρουσιαστές που ξεχωρίζεις από την κυπριακή τηλεόραση.

Λουκάς Φουρλάς, Γωγώ Αλεξανδρινού και Μιχάλης Παυλίδης.

Ποια είναι η σχέση με την κορούλα σου την Αγγελίνα;

Σχέση ζωής. Για την Αγγελίνα μπορώ να κάνω τα πάντα. Είναι πλέον 12 ετών και χαίρομαι το κάθε λεπτό που περνάμε μαζί. Εύχομαι να είναι πάντα καλά και όλα της τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

Και για να κλείσουμε… ποια είναι η ευχή σου τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Υγεία και τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας.

 

Νίκος Συμεού instagram:  nsymeou

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για  ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας!! 

https://www.facebook.com/ioannisgerolemoy
https://www.instagram.com/ioannisgerolemou
https://twitter.com/igerolemoy/