Η Αλεξία Καρακάννα αποκαλυπτική όσο ποτέ: «Νομίζω πως δεν θα έφευγα από το ΡΙΚ…»

 

Άνετη, χαλαρή και ευδιάθετη η Αλεξία Καρακάννα, έχει αυτή την απλότητα και το χαμόγελο που αμέσως σε κάνει να νιώθεις οικεία μαζί της…

Συνέντευξη στην Μαρίνα Χατζηχριστοδούλου

Τη συνάντησα ένα καλοκαιρινό πρωϊνό Τρίτης στο ΡΙΚ.

Η αγαπημένη παρουσιάστρια σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, δεν διστάζει να αποκαλύψει τα πάντα γύρω από το όνομά της και την πορεία της στον χώρο των media.

Μιλά για το πρωϊνό του ΡΙΚ, τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα και φυσικά για την οικογένεια της!

Μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσίες της κυπριακής τηλεόρασης, ανοίγει τα χαρτιά της Αποκλειστικά στην ShowBiz!

Follow us on Instagram: Showbizcy_official

 

«Η εκπομπή θα συνεχίσει και του χρόνου, γιατί είναι μια καθιερωμένη εκπομπή »

 

Βρίσκεσαι σε μια πολύ δημιουργική φάση της επαγγελματικής σου καριέρας. Πως είναι το να ξυπνάς νωρίς το πρωί, κάνοντας την εκπομπή του ΡΙΚ ”Καλή Σας Μέρα”;

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα, αυτή η αλλαγή, την οποία χρειαζόμουν λόγω του οτι βρισκόμουν για χρόνια σε ένα διαφορετικό concept στην εκπομπή ‘Εντέχνως”. Η εκπομπή αποτελείται από μια όμροφη ομάδα, με ωραίους συνεργάτες, ωραία θεματολογία που αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσω και άλλες πτυχές της δημοσιογραφικής μου πορείας, εκτός των πολιτιστικων. Το πρωϊνό ξύπνημα (λόγω του οτι έρχομαι και από την Λεμεσό) δεν συνηθίζεται, αλλά επειδή είσαι σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, το οποίο αγαπάς δεν με ενοχλεί!

Ο Κύπριος τηλεθεατής είναι απαιτητικός όσον αφορά την θεματολογία και την παρουσίαση μιας εκπομπής;

Ο κόσμος ζητά από ένα πρωϊνό και ψυχαγωγία και ενημέρωση. Να ενημερωθεί όχι με την μορφή του αυστηρά ειδησεογραφικού, εμείς προσφέρουμε και ψυχαγωγία και επιμόρφωση. ‘Ενα μαγκαζίνο πρέπει να τα έχει όλα. Μάλιστα, ο Κύπριος τηλεθεατής έχει περισσότερες απαιτήσεις απ’ότι τα προηγούμενα χρόνια γιατι υπάρχουν πιο πολλές επιλογές, τα κανάλια και οι πλατφόρμες στηρίζονται σε διαφορετικά ήδη, έτσι ανοίγονται παραπάνω οι ορίζοντες του κόσμου. Κατά την δική μου άποψη, ο κόσμος απαιτεί να μάθει τις σωστές απαντήσεις από τους αρμόδιους στα θέματα που τον αφορούν, κυρίως σε θέματα υγείας.

 

«Νομίζω πως δεν θα έφευγα από το ΡΙΚ…»

 

Παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης; Είσαι ικανοποιημένη για την μέχρι τώρα πορεία της εκπομπής σου;

Φυσικά και τα παρακολουθώ καθημερινά. Δεδομένου οτι φέραμε κάτι καινούργιο, θεωρώ οτι είμαι ευχαριστημένη. Άλλωστε μια εκπομπή με νέα πρόσωπα, για να εδραιωθούν χρειάζονται τουλάχιστον παραπάνω από μια σεζόν. Είχαμε και πρωτιές, υπήρχαν και μέρες κακές, δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά να σου πω εκείνο που για μένα είναι πιο ενδεικτικό είναι η ανταπόκριση και τα μηνύματα που φτάνουν σε εμάς από τον κόσμο.

Η πρόσφατη προσθήκη με συμπαρουσιαστή σου τον Θεόδουλο Κουλλαπή, σου ταιριάζει απόλυτα και έχετε χημεία μεταξύ σας και αυτό φαίνεται στο φακό. Πως είναι το συνεργάζεσαι μαζί του;

Με τον Θεόδουλο είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Αυτό ήρθε και έδεσε στην πορεία στα επαγγελματικά και η σχέση μας βασίζεται στην ειλικρίνεια που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αν χρειαστεί κάτι θα το πω ευθέως και ο Θεόδουλος προς εμένα. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και η προσθήκη ήρθε στο πλαίσιο από την διεύθυνση του ΡΙΚ δοκιμάζοντας κάποιους νέους συνδυασμούς.

Πως αντιμετωπίζεις τις κακές κριτικές; Έχεις επηρεαστεί από κάτι που γράφτηκε για σένα και αν ναι πως το αντιμετώπισες;

Δεν διαβάζω καθόλου τις κρτικές. Αν έχει γραφτεί κάτι, θα μου το μεταφέρουν, αλλά επειδή συνήθως οι κριτικές αυτές δεν είναι καλοπροαίρετες και λένε την μισή αλήθεια. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα η εκπομπή να είναι πρώτη δεύτερη με υψηλά νούμερα και να υπάρξει μια μέρα κακή. Έχω δει, έχω ακούσει και έχω διαβάσει οτι περιορίστηκαν στο ένα αρνητικό αγνοώντας τα είκοσι θετικά. Αυτό το θεωρώ οτι είναι δημοσιεύματα που προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και ούτε ασχολούμαι στον βαθμό που νομίζουν οτι θα ασχολούμουν.

Θα συνεχίσει και του χρόνου η εκπομπή; Ποιες οι νέες σας σκέψεις με το κανάλι;

Ακόμη δεν έχουμε συζητήσει με τον σταθμό και δεν έχουμε καμία πληροφόρηση. Η εκπομπή θα συνεχίσει και του χρόνου, γιατί είναι μια καθιερωμένη εκπομπή.

 

«Φυσικά και τα παρακολουθώ καθημερινά. Δεδομένου οτι φέραμε κάτι καινούργιο, θεωρώ οτι είμαι ευχαριστημένη»

 

Αν θα γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα επέστρεφες πίσω στην εκπομπή ”Εντέχνως” που έκανες για χρόνια με ένα εντελώς διαφορετικό concept ή θα έμενες σε αυτό που κάνεις τώρα;

Δύσκολη ερώτηση (γέλια). Πιστεύω πως όχι. Το ”Εντέχνως” είναι ”παιδί” δικό μου γιατι το έκανα πολλά χρόνια, δεν θα επέστρεφα όμως, γιατι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει για μένα γιατι θέλω να κάνω άλλα πράγματα. Τώρα, αν ήθελα μείνω στο πρωϊνό, είμαι υπάλληλος του ΡΙΚ και όποια δουλειά μου τεθεί από την διεύθυνση θα προσπαθήσω να την διεκπαιρεώσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είτε είναι το πρωϊνό είτε είναι κάτι άλλο.

Ποια είναι τα όνειρα της Αλεξίας για το μέλλον;

Να είμαστε όλοι καλά. Η οικογένεια και το παιδί μου είναι η προτεραιότητα μου. Να έχουμε ψυχική ηρεμία που είναι πολύ σημαντικό και να υπάρχει ισσοροπία. Όλα έρχονται, υγεία να έχουμε και αν είμαστε καλά μικρά όνειρα μπορούν να συμβούν.

Αν σου γινόταν μια πολύ καλή πρόταση από άλλο κανάλι, θα έφευγες από το ΡΙΚ;

Νομίζω πως δεν θα έφευγα από το ΡΙΚ για τον λόγο οτι δουλεύω τόσα χρόνια στο κανάλι, θα ήταν παρα παρα πολύ δύσκολο να μετακινηθώ την συγκεκριμένη στιγμή, εκτός αν ήταν η πρόταση του αιώνα! (γελια)

 

«Η ανυπομονησία μου, το ότι ξεχνώ λίγο και τρίτο ότι καμιά φορά είμαι πέραν του δεόντως ειλικρινής και ο τρόπος που λέω κάποια πράγματα δίνει μια ωμή ειλικρίνεια…»

 

Είσαι μητέρα ενός μικρού αγοριού. Πως είναι η Αλεξία ως μαμά;

Προσπαθώ να είμαι κάθε φορά και καλύτερη. Μια νέα μαμά, που έκανε το πρώτο της παιδάκι δεν μπορεί να πει οτι είναι τέλεια. Κάνει και τα λάθη της, μαθαίνει και εκείνη, το καλοκαίρι θα βρω περισσότερο χρόνο για το παιδί όταν κλείσει και η σεζόν. Κάνω το καλύτερο που μπορώ για το παιδί για να είμαι καλή μαμά!

Πως καταφέρνεις να συνδιάζεις επαγγελματική και προσωπική ζωή;

Με την βοήθεια του συζύγου μου ο οποίος θα πάρει το μωρό στο νηπιαγωγείο καθώς και η πεθερά μου. Χωρίς βοήθεια δεν γίνεται τίποτα.

Με τον σύζυγο σου, πως περνάτε όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

Με το πρωϊνό ξύπνημα έχουμε λίγο θέμα με τα ωράρια μας λόγω του οτι η δουλειά του συζύγου μου είναι βραδινή (ιδιοκτήτης εστιατορίου). Εγώ κοιμάμαι πιο νωρίς, οπόταν δεν μπορώ να σου πω οτι βρίσκουμε χρόνο για μας. (γέλια) Τώρα που έχει μπει και το καλοκαίρι, βγαίνουμε σε εστιαστόρια, σε καφε…

Πες μου τρια ελαττώματα σου που θα ήθελες να διορθώσεις στον χαρακτήρα σου.

Η ανυπομονησία μου, το ότι ξεχνώ λίγο και τρίτο ότι καμιά φορά είμαι πέραν του δέοντως ειλικρινής και ο τρόπος που λέω κάποια πράγματα δίνει μια ωμή ειλικρίνεια…

Υπάρχουν καλοί παρουσιαστές και δημοσιογράφοι στην Κύπρο; Ποιους ξεχωρίζεις;

Βέβαια υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι στην Κύπρο, έχουμε ένα πολύ καλό δυναμικό. Ξεχωρίζω αρκετούς, ανάμεσα τους τον Πάρη Ποταμίτη, τον Παύλο Μυλωνά, την Αιμιλία Κενεβέζου και τον Ανδρέα Γιώρτσιο.

Καλοκαιρινές Διακοπές;

Θα πάω κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με φίλους από τον Love Fm και το Κέντρο προληπτικής παιδιατρικής, έτσι θα είμαστε όλοι on board.

SHARE: