Η επιλογή για διατροφή χωρίς γλουτένη

Η διατροφή είναι αδιαμφισβήτητα ένα αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας.

Οι διαιτητικές επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν έντονα την υγεία μας. Η γλουτένη είναι κάτι που καταναλώνουμε οι περισσότεροι, και πολλές φορές σε μεγάλες ποσότητες.

Όπως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται μέσα στον σπόρο των δημητριακών όπως σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη. Κύρια της χαρακτηριστικά είναι η ελαστικότητα και η ιδιότητα που έχει να φουσκώνει το ψωμί. Είναι το συστατικό που εμπεριέχεται στο ψωμί, στα μακαρόνια και στα δημητριακά που προκαλεί κορεσμό στην πείνα. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο όμως είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει μερική ή σοβαρής μορφής δυσανεξία στη γλουτένη. Επιπρόσθετα, διάφορες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει πως προκαλεί διάφορες ασθένειες, παθήσεις και διαταραχές, κυρίως νευρολογικές.

Η απάντηση σε αυτά τα προβλήματα είναι η διατροφή χωρίς γλουτένη. Ίσως να φαίνεται κάπως δύσκολο να το φανταστούμε οι περισσότεροι, αλλά η δυνατότητα αυτή υπάρχει. Τα μέρη που μπορεί να απολαύσει κάποιος φαγητά χωρίς γλουτένη πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ευαισθητοποιημένη από την νέα τάση για gluten free διατροφή, η Louis Hotels συμπεριέλαβε gluten free πιάτα, στα μενού των εστιατορίων Akakiko και Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείον. Φαγητά όλων των ειδών, προσφέρονται σ’ αυτά τα εστιατόρια και περιλαμβάνουν κρεατικά, πιάτα με ρύζι, κινόα, ψάρι και συνοδευτικά με λαχανικά. Όλα τα παραπάνω είναι πλούσιες και χορταστικές τροφές και είναι ιδανικές για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Πλειάδα επιλογών με gluten free πιάτα προσφέρουν και τα εστιατόρια όλων των ξενοδοχείων της Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα. Διάφορα είδη θαλασσινών, γκουρμέ πιάτα με κρέας, πλούσιες σαλάτες και επιδόρπια με φρούτα είναι κάποιες από τις επιλογές φαγητών νωρίς γλουτένη που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει. Η Louis Hotels αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει απέναντι στις νέες τάσεις της αγοράς γι’ αυτό και προχωρεί σε εισαγωγή διαφόρων πιάτων και στην δημιουργία νέων γαστρονομικών εμπειριών. Η επένδυση που κάνει στην γαστρονομία και η εκπαίδευση των σεφ της, έχει βοηθήσει τη Louis Hotels να κερδίσει διάφορα βραβεία γαστρονομίας αλλά και την θετική ανατροφοδότηση των πελατών.

Το γεγονός πως η κατανάλωση γλουτένης έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να την μειώσουμε. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να γίνει μια επιλογή ζωής, για την υγεία του σώματος και του νου.

SHARE: