Αποκλειστική συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου στη Showbiz και το Johnny’s Blog

Λάκης Λαζόπουλος ένα όνομα μια ιστορία!

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συναντήσεις που είχα μέχρι σήμερα. Βρίσκομαι στο «Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο» στη Λεμεσό για να συναντήσω τον κύριο Λάκη Λαζόπουλο λίγο πριν ανέβει στην σκηνή.

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ο κύριος Λάκης Λαζόπουλος  ερχόμενος στο «Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο», συναντηθήκαμε στα σκαλιά από την πίσω πλευρά του κτηρίου, ο ίδιος ήρθε και μου συστήθηκε.  Δεν το περίμενα να συμβεί και έτσι αυτό χαλάρωσε αμέσως το άγχος που είχα.  Πολύ πράος και ευγενικός! Ευθύς, ειλικρινής που δεν μασάει τα λόγια του.

Για πρώτη φορά μιλάει για το κόψιμο του «Αλ Τσαντίρι» στην Κύπρο, για την παράσταση Το «Α-πε-λπι-σί-το», για την κατάσταση της Ελλάδας κι αν υπάρχει φως στο τούνελ αλλά και για τους «10 Μικρούς Μήτσους».

Καθίσαμε στα παρασκήνια του «Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου» και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή μας η συνομιλία.

Γεια σας Κύριε Λαζόπουλε. Καταρχάς να σας καλωσορίσω στην όμορφη μας Λεμεσό και θέλω να σας πω ότι έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για το «Α-πε-λπι-σί-το». Το «Α-πε-λπι-σί-το» είναι η πιο μοντέρνα κωμική επιθεώρηση που έχετε γράψει  μέχρι σήμερα. Τα όσα διαδραματίζονται στην παράσταση είναι για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα κι από προσωπικά σας βιώματα ή βρίσκονται όλα στη μυθοπλασία;

Καταρχήν σήμερα Σάββατο είναι οι δυο τελευταίες παραστάσεις που κάνουμε για το «Α-πε-λπι-σί-το» και κλείνουμε στην Λεμεσό, κι είναι ωραίο ότι κλείνουμε στη Λεμεσό είναι κάτι που δεν το είχα υπολογίσει από την αρχή. Του χρόνου η παράσταση θα μεταμορφωθεί , θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, θα πάει και Αμερική και Αυστραλία. Ξέρεις είχα πάντα ένα αίσθημα ότι επειδή η κατάσταση αυτή που αναφέρονται σε εμένα σε ένα δικό μου έργο τέτοιου είδους είναι κυρίως ελληνική επικαιρότητα δεν ξέρω πόσο αυτή ακουμπάει την Κύπρο που υπάρχει μια άλλη επικαιρότητα μια άλλη ζωή.  Όμως είδα ότι συναναπνέουμε… πώς να το πω, δηλαδή από τις αντιδράσεις του κόσμου είδα ότι υπάρχει μια συναναπνοή , δηλαδή ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται,  όχι μόνο τα πρόσωπα και τις καταστάσεις  γιατί να ξέρεις μόνο τα πρόσωπα δεν λέει κάτι οπότε όλη η παράσταση επικοινώνησε κι αυτό διευκολύνει το γεγονός ότι παλαιότερα βλέπανε το «Αλ Τσαντίρι», βέβαια δεν γνωρίζω αν τώρα βλέπουν τους «10 Μικρούς Μήτσους».

 

Αναφερόμενος στο μοντάζ που είχε γίνει την περίοδο του κουρέματος σε επεισόδιο της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι», ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με το κόψιμο της εκπομπής που ακολούθησε.

 

Κάποιος κύριος είχε έρθει και μου είπε ότι κόπηκε στην Κύπρο το «Αλ Τσαντίρι». Ήθελα με αυτή την ευκαιρία να διευκρινίσω, ότι αυτό είναι μία απόφαση που λήφθηκε στην Κύπρο, όχι δική μου απόφαση. Νομίζω ότι αυτό έγινε μετά από παρεμβάσεις στο σταθμό που αναμεταδιδόταν τότε. Και αυτό το λέω γιατί θέλω να διευκρινίσω προς τους Κύπριους ότι δεν ήταν δική μου απόφαση, ούτε του σταθμού στην Ελλάδα προς τα κάτω. Μου ανακοινώθηκε ότι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις εδώ και δεν ήθελαν να συνεχιστεί η μετάδοση. Κάποιος κύριος είχε έρθει και μου είπε ότι είχε κοπεί η αναμετάδοση εδώ στο  «Αλ Τσαντίρι» αλλά ήθελα επί ευκαιρία να διευκρινίσω ότι  αυτό είναι μια απόφαση της Κύπρου, όχι δική μου και νομίζω ότι έγινε μετά από παρεμβάσεις εδώ στο σταθμό που αναμεταδιδόταν τότε για να κοπεί το «Αλ Τσαντίρι».  Και το λέω αυτό γιατί θέλω να το διευκρινίσω ως προς τους Κύπριους, δεν ήταν μια δική μου απόφαση ούτε από το σταθμό προς τα κάτω. Μου ανακοινώθηκε ότι υπήρχαν κάποιες παρεμβάσεις εδώ  και δεν θέλω να συνεχιστεί η μετάδοση δηλαδή είναι Κυπριακό θέμα η μη αναμετάδοση.

Το έργο λοιπόν είναι η Ελλάδα αυτή η οποία έχει αποξερωθεί κι έχει απομονωθεί μετά από την περίοδο αυτής της κρίσης όπου βρίσκεται διάφοροι άνθρωποι για διάφορους λόγους κλεισμένη σε ένα αόρατο σπίτι, αυτό το αόρατο κελί που ο καθένας μπήκε μετά από κάθε κρίση και στην Κύπρο συνέβη αυτό και στην Ελλάδα συνέβη αυτό.

Ήμασταν μαζί με την Σοφία Φιλιππίδου και μιλούσαμε με ένα παιδί που δούλευε σε ένα ξενοδοχείο και μας λέει δεν ξέρω τι αίσθημα, τι μαθαίνεται για εμάς. Μου λέει δουλεύω 17 ώρες και παίρνω 70 ευρώ, μετά από 17 ώρες μου λέει θέλω να πάω να κοιμηθώ. Η απάντηση αυτή ήταν στην ερώτηση, να είναι εδώ κι η Σοφία παρούσα να στο επιβεβαιώσει. Η ερώτηση ήτανε γιατί μετά τις 11 η ώρα υπάρχει αυτή η ησυχία στη Λευκωσία και είναι όλα έρημα;

Αυτή η πληροφορία, αυτό το παιδί ασπούμε είναι ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι ένας ήρωας αυτού του έργου. Δηλαδή η ίδια η δουλειά, η ίδια η κρίση τον πετάει έξω από ένα σύστημα ζωής, γιατί αυτός πρέπει να φέρει σε περάς κάτι που θα χρειαζόταν σε 8 ώρες και το κάνει σε 17. Αυτό έγινε όλη η Ελλάδα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τρέχει, πληρώνει όλα τα δάνεια όλα τα κλεμμένα, όλα αυτά που φάγαν. Όλοι αυτοί κι όλο αυτό λέγεται «Δημοκρατία».


Πιστεύετε πως υπάρχει  κάποιο ίχνος φωτός στο τούνελ με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα;

Νομίζω ότι είναι τόσο βαθειά χρεωμένη χώρα και τόσο… βούλιαξε τόσο βαθειά, που αυτές οι μετακινήσεις προς την επιφάνεια είναι αργές και το να ανασυρθεί αυτό το βουλιαγμένο καράβι της χώρας είναι θέμα δυστυχώς πολλών χρόνων.


Πως νιώθετε με την επιστροφή σας στην τηλεόραση και με τους «10 μικρούς Μήτσους» μετά από τόσα χρόνια;

Ήθελα να κλείσω αυτό τον κύκλο που άνοιξε πριν από πολλά χρόνια, ακριβώς γιατί ήθελα να δω τον εαυτό μου πως είναι να μεγαλώνεις και να βρίσκεσαι σε μια ίδια σειρά. Επίσης να μην φοβηθώ να δω τον εαυτό μου να μεγαλώνει σε αυτή τη σειρά. Μου άρεσε να κλείσω με καινούργιες σκέψεις , με καινούργια σχόλια πάνω στην σημερινή πραγματικότητα για να δω αν αυτοί οι ήρωες που κάποτε έφτιαξα έχουν αυτό το υλικό αντοχής να υπάρξουνε σε κάθε καιρό. Αυτό νομίζω. Κι αυτό θεωρώ ότι έγινε. Βέβαια μέχρι να τελειώσουν τα 5-6 επεισόδια όσα είναι να γίνουνε, πάντα θέλει χρόνο θέλει δουλειά. Το επεισόδιο αυτό που θα βγει το έγραφα εδώ στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Ήμουνα κλεισμένος μέσα όλη μέρα, μέχρι τώρα δηλαδή που τέλειωσα το γράψιμο  τα τελευταία κείμενα. Δευτέρα έχω να γυρίσω και το υπόλοιπο επεισόδιο που θα προβληθεί στις 21 Απριλίου. Μέρα σημαδιακή για την Ελλάδα και για τα όσα έγιναν στην Κύπρο που επίσης από τότε που δεν έχουν λυθεί μέχρι τώρα.

 

IΩΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για  ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας!! 

https://www.facebook.com/ioannisgerolemoy
https://www.instagram.com/ioannisgerolemou
https://twitter.com/igerolemoy/

 

SHARE: