Βίσση- Καρβέλας: Γιατί είχαν απομακρυνθεί για δύο χρόνια

«Στη ζωή μας προκαλούμε αυτά για τα οποία είμαστε φτιαγμένοι, αυτά για τα οποία διψά ο νους μας», λέει συχνά η τραγουδίστρια

Άννα Βίσση και Νίκος Καρβέλας δεν συνεργάζονται μόνο μουσικά. Φέτος θα βρεθούν μαζί και στην κριτική επιτροπή του talent show Star Academy που θα προβληθεί από το Epsilon.

Μπορεί ο Καρβέλας τα τελευταία χρόνια να έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τη μουσική και να έχει αφιερωθεί στον κόσμο της δικής του φιλοσοφίας ,στη συγγραφή ποιητικών συλλογών και φιλοσοφικών βιβλίων, αλλά θα είναι πάντα ο άνθρωπος που δημιούργησε τις ιστορίες και τις μελωδίες πίσω από τα τραγούδια της Άννα, αυτός που τα «φώτισε» με ηχόχρωμα και ενορχήστρωσε με μαεστρία το αποτέλεσμα, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον τρόπο που εκείνη θα νιώσει και θα ερμηνεύσει την κάθε «ιστορία» του. Τις ιστορίες τους.

Πρόσφατα, τηλεοπτική εκπομπή πρόβαλε απόσπασμα από εμφάνιση της Άννας και του Καρβέλα, στο τηλεπαιχνίδι των 80s, Εσείς τι Λέτε, που προβαλλόταν από την ΕΡΤ και παρουσίαζε ο Κώστας Ρηγόπουλος. Σε κάποιο σημείο η Άννα, χαμογελαστή και αυθόρμητη δήλωνε:

 

«Χαίρομαι πολύ που φέτος θα συνεργαστώ με τον άντρα μου, γιατί αγαπιόμαστε και ταριάζουμε πολύ μουσικά». Μια δήλωση που ακόμα και μετά το χωρισμό τους μοιάζει επίκαιρη. Δεκαετίες μετά, εξακολουθούν να αγαπιούνται πολύ και να ταιριάζουν απόλυτα μουσικά, παρόλο που η σχέση τους έχει περάσει και σκαμπανεβάσματα. Υπήρξε μια εποχή που για δύο περίπου χρόνια δεν έκαναν παρέα. Μακρύ διάστημα για να δεδομένα της δικής τους σχέσης ‘καλλιτεχνικής και εγκεφαλικής εξάρτησης’. Ακόμα και τότε, βέβαια, δεν υπήρξε ακριβώς κάποια σοβαρή διένεξη ανάμεσά τους. Η απόσταση ήρθε περισσότερο μέσα από την ανάγκη τους να επαναπροσδιορίσουν την κοινή τους ζωή και να τη βάλουν σε νέες βάσεις. Υπήρχε το κοινό παρελθόν, η κόρη τους Σοφία που μαζί με τη μουσική τους διαδρομή θα τους ενώνει για πάντα, αλλά εκείνη την εποχή είχαν τραβήξει διαφορετικούς δρόμους, και ο δρόμος του ενός δεν άρεσε και τόσο στον άλλο. Μέχρι που ξαναβρέθηκαν. Βρήκαν ξανά την «κοινή σπονδυλική τους στήλη», απλά σε ένα άλλο σημείο, πιο υψηλό. Δεν ήταν επιλογή το ότι ξαναβρέθηκαν, ήταν αναπόφευκτο. Η Άννα άλλωστε δεν πιστεύει στις επιλογές. «Στη ζωή μας προκαλούμε αυτά για τα οποία είμαστε φτιαγμένοι, αυτά για τα οποία διψά ο νους μας», συνηθίζει να λέει. Protothema.gr

SHARE: