Μαζί στη ζωή’ 2017 26η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ

‘Μαζί στη ζωή’ η καθιερωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), ξεκίνησε επίσημα σήμερα με διάσκεψη τύπου, στη Λευκωσία.  Η εκστρατεία είναι παγκύπρια και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017.

Με το σύνθημα ‘Με τη δική σου στήριξη, δίνεις ελπίδα στα όνειρα τους’, ο ΠΑΣΥΚΑΦ στέλνει το μήνυμα ότι κάθε ασθενής με καρκίνο έχει το δικαίωμα να διατηρεί την ποιότητα στη ζωή του κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του.

Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσφορά των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Αχιλλεούδη, τόνισε τη σημασία της επιτυχούς έκβασης της φετεινής εκστρατείας για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δωρεάν Υπηρεσιών και Προγραμμάτων του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ως εκ τούτου ο οικονομικός στόχος της εκστρατείας ανέφερε η Δρ. Αχιλλεούδη είναι η συλλογή του ποσού των €500.000, ποσό απαραίτητο για τη λειτουργία της Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας καθώς και για τη συνέχιση και εξέλιξη όλων των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, στην κυπριακή κοινωνία.  Στο φάσμα αυτό εμπίπτουν επίσης, οι υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, οι Κλινικές Λεμφοιδήματος, η υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, τα Κέντρα Ημέρας καθώς και τα Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας, το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος και το νεοσύστατο Κέντρο Μεταθεραπευτικής Στήριξης ‘Αφετηρία’. Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα προσφέρονται παγκύπρια σε όλους, δωρεάν. Το 2016  ο ΠΑΣΥΚΑΦ στήριξε πέραν των 5,000 ασθενών και μέλη των οικογενειών τους, μια προσφορά ύψους €2.6 εκατομμυρίων.

Από τις 4-8 Οκτωβρίου 2017, θα διεξάγεται παγκύπριος Οδικός Έρανος από εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ, σε κεντρικούς δρόμους.  Η διεξαγωγή του εράνου γίνεται βάσει του νόμου για τη διενέργεια εράνων του 2014 (68(ι)/2014) με αριθμό άδειας 14/2017 και τους σχετικούς κανονισμούς. Όλοι οι εθελοντές θα φέρουν μαζί τους την εξουσιοδότηση για τον έρανο από τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά το Μέγα Χορηγό της εκστρατείας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, το Διαχρονικό Χορηγό Universal Life, τους Υποστηρικτές USB Bank, την εταιρεία Tsiakkastel, τα Costa Coffee, την Marketway Ltd, όλα τα ΜΜΕ, καθώς και όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία ‘Μαζί στη ζωή’.

Όσοι από το κοινό ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΥΚΑΦ ή και να συνεισφέρουν ως εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 345444.

SHARE: