10Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

H συνεισφορά της lidl κυπρου στην κοινωνία και οικονομία της χώρας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία το 10ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το παρόν τους έδωσαν επιχειρηματικά στελέχη από όλη την Κύπρο.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο παρακολούθησαν την ομιλία της Corporate Communications & CSR Manager της LIDL κυρίας Βασιλικής Αδαμίδου, μια μελέτη κοινωνικο-οικονομικού αντίκτυπου βασισμένη στον 8ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. «Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη» σε επίπεδο χώρας.

Με τη χρήση οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, η Lidl Κύπρου θέλησε να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι μία εταιρεία να κατανοήσει ότι δεν αρκεί μόνο να υλοποίει δράσεις Ε.Κ.Ε., αλλά θα πρέπει παράλληλα να είναι απόλυτα μετρήσιμες, καθώς και να επικοινωνούν στο καταναλωτικό κοινό μηνύματα διαφάνειας.

Η κοινωνικοοικονομική μελέτη που εκπονήθηκε με την υποστήριξη της E&Y εστιάζει στην συνεισφορά των δραστηριοτήτων της Lidl Kύπρου στην οικονομία της χώρας, μέσω της εκτίμησης της συνολικής κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της εταιρίας από τη δραστηριότητα της στην Κύπρο από το  2010 μέχρι και σήμερα, σε ό,τι αφορά τις Άμεσες (indirect impacts), Έμμεσες (indirect impacts) και Επαγόμενες επιδράσεις (direct impacts). Συνολικά η Lidl Κύπρου έχει προσφέρει στην κυπριακή οικονομία €140 εκ. σε επενδύσεις ανάπτυξης. Τα €32,8 εκ. αφορούν αγορές προϊόντων λιανικής πώλησης. Το 60% του τζίρου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και το 100% των φρέσκων κρεάτων της Lidl Κύπρου προέρχεται από Κύπριους προμηθευτές.

Παράλληλα, με 16 καταστήματα σε όλη την Κύπρο, η Lidl Κύπρου απασχολεί πάνω από 520 εργαζομένους, δημιουργώντας πάνω από το  3,7% των συνολικών θέσεων εργασίας στον ευρύτερο κλάδο, ενώ υποστηρίζονται συνολικά 1.460 θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), δηλαδή το 0,4% της συνολικής απασχόλησης στην Κύπρο.

Η Lidl Κύπρου κοντά στην κοινωνία, γιατί ένα καλύτερο αύριο ξεκινάει από σήμερα!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινωνικοοικονομική μελέτη που παρουσίασε η κυρία Αδαμίδου: https://www.lidl.com.cy/el/Meleth-koinwniko-oikonomikhs-epidrashs-ths-Lidl-sthn-Kypro.htm

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy/

www.youtube.com/user/lidlcyprus

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

www.instagram.com/lidl_cyprus/

https://www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

SHARE: