Το CIIM γιόρτασε τα 10χρονα του μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Ηγεσία με νέες δράσεις

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε στις 11 Ιουλίου 2017, η τελετή επανένωσης των απόφοιτων του MSc στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση για τον εορτασμό των «10 Χρόνων» λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του CIIM-Cyprus International Institute of Management, στη Λευκωσία. Την εκδήλωση χαιρέτησε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση η διευθύντρια του προγράμματος, Δρ. Χριστίνα Σιηνά η οποία έκανε αναδρομή στη δεκάχρονη ιστορία του προγράμματος και στους 500 απόφοιτους, που σήμερα υπηρετούν ως επιθεωρητές, διευθυντές, βοηθοί διευθυντές και εκπαιδευτικοί που διακρίνονται για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και την αποτελεσματικότητά τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής του CIIM, Δρ. Θεόδωρος Παναγιώτου, ο οποίος μίλησε για την 27χρονη  προσφορά του CIIM στην Κυπριακή παιδεία και κοινωνία χωρίς καμιά επιβάρυνση του φορολογούμενου. Ως γνωστόν, το CIIΜ είναι το μόνο μη-κρατικό και μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στη Κύπρο που κατάφερε να κερδίσει διεθνείς αναγνωρίσεις όσο κανένα άλλο ίδρυμα στην Κύπρο και θεωρείται στο 1% των κορυφαίων σχολών ηγεσίας και διοίκησης στον κόσμο.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Καδής. Με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι την ομιλία του Υπουργού ο οποίος επικεντρώθηκε στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τη δομή του σχολικού προγράμματος, το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση, τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών. Ο Υπουργός, επεκτάθηκε στην εκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων, αναλύοντας τις αλλαγές που επήλθαν και αυτές που έχουν δρομολογηθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα θα εφαρμοστεί και το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι απόφοιτες του προγράμματος κα Ελένη Αντωνίου, Διευθύντρια Ελληνικής σχολής ΠΑΣΚΑΛ καθώς και η κα Βέρα Ταχμαζιάν, Διευθύντρια σχολείων ΝΑΡΕΚ. Και ο δύο σκιαγράφησαν τη ραγδαία ανοδική πορεία της καριέρας τους μετά τις σπουδές τους στο CIIM και την απόκτηση του μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική και Ηγεσία, αναπολώντας τις εμπνευσμένες διαλέξεις από παγκοσμίως διάσημους καθηγητές και ερευνητές όπως τους Creemers, Cambell, and Teddlie.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις προς τον Υπουργό σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τις ωραίες στιγμές που πέρασαν ως φοιτητές στο CIIM.

Στόχος του  CIIM είναι να συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας έργο σε συνεργασία με αξιόλογους συνεργάτες και για αυτό ετοίμασε μία σειρά από νέες δράσεις που θα ξεκινήσουν με το νέο ακαδημαϊκό έτος, όπου και θα φιλοξενήσει νέους επιστήμονες τόσο από την Κύπρο όσο και από διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως είναι το Πανεπιστήμιο του Cambridge, της Οξφόρδης του Durham, κ.α.

SHARE: